Négypercenként indul egy világbajnokság és milliókat veszítünk rajta

Amikor függésről vagy függőségről beszélünk, a legtöbben rögtön a kábítószerekre, alkoholra, vagy ritkább esetben a dohányzásra gondolnak. A függőséget okozó dolgok listája pedig végtelen. Elsőre túlzásnak hangozhat, de szinte bármi iránt kialakíthatunk túlzott lelki vagyis pszichikai kötődést.

Az, hogy mekkora gondot, kisiklást okoz a függőségünk, azaz önuralmunkon kívül függ a függőségünk károsságától is. Mert a sport, vagy maga az adrenalinfüggőség rövidtávon valószínűleg kevésbé veszélyes, mint a heroin, vagy a hozzá hasonló keményebb szerek. A társadalmilag legelfogadottabb alkoholfogyasztás mellett létezik még egy igen komoly, nagy tömegeket érintő függőség, ez pedig nem más, mint a szerencsejáték.

A lottó és a sorsjegyek népszerűségét nem nehéz megfejteni. A mesés gazdasgság, a gondtalan élet, a fényűzés esélye sokaknak hatalmas összegket ér meg. A játékos ilyenkor legalább a sorsolásig, vagy a jegy lekaparásáig átélheti azt az eufórikus élményt, amely rendkívül hasonló a győzelemhez.

Mindenki rendelkezik valamilyen függőséggel, a kérdés így nem is az, hogy van-e valamilyen addikciónk, hanem hogy képesek vagyunk-e a 

A teljes cikk itt olvasható: http://24.hu/elet-stilus/2017/06/05/negypercenkent-indul-egy-vilagbajnoksag-es-milliokat-veszitunk-rajta/