Kamionos leszel? Kezdő kamionosok figyelmébe!

I. rész

Mind gyakrabban kapok levelet kezdő, leendő kollégáktól, akik a kamionos szakma iránt érdeklődnek. Úgy tűnik ismereteik elég hiányosak, ezért hasznos lehet egy összefoglaló a számukra.

Azt kell mondjam a legtöbb megkeresésben arról számolnak be, hogy jelenlegi munkájuk illetve anyagi ellehetetlenülés vezetett eme fontos és gyakorlatias döntéshez miszerint a kamionos hivatás lenne üdvözítő számukra.

A megélhetési kamionozást mind többen választják, leginkább 40-50 év felett. A szakmát körülölelő misztikum és a magyar átlag feletti kereseti lehetőség a fő motiváció. Gyakran hallom, hogy: „szeretek vezetni”. Sajnos, aki ilyen pozitívumok alapján dönt a kamionozás mellett, csalódni fog.

Írásomban igyekszem rávilágítani a szakma szépségeire, és feltárni a negatívumait, illetve a realitásokat.

Mi is a kamionozás? A kamionozás országokon áthaladó szállítmányozás, legtöbbször 40 tonnás nyerges vagy pótos szerelvénnyel.

Mindenképpen egy sajátos életforma. Miénk szinte egész Európa, de mégis beszűkült életterünk van egy kamion fülkéjében. Ott dolgozunk, alszunk, de ott a konyhánk és a nappalink is. Mozgásterünk behatárolt. A családhoz, barátokhoz 4 vagy több hetente jutunk haza...

Személyi feltételek: Fontosnak tartom, hogy aki ezt a pályát választja, ne valamiféle álomképet kergessen, hanem gyakorlatban is nézze meg, ez az a szakma amit ő szeretne, amire ő alkalmas? Mindenki ismerősi körében van valaki, aki kamionos vagy ismer kamionost. Javaslom keressen lehetőséget arra, hogy néhány hetet eltölt a jobb egyben ülve, amolyan félig turistaként. Nagyon fontos, hogy vegye fel a gépkocsivezető életritmusát: akkor egyen, amikor ő, akkor menjen mosdóba, és akkor aludjon amikor a sofőr. Ilyen utakon betekintést kaphat a valódi kamionos élet mindennapjaiba, sok szakmai dolgot is el lehet sajátítani.

Fontos átgondolni, hogy valóban jól fogja-e bírni a család nélkül, hosszú heteken keresztül, képes önellátásra, nyelvismerete elégséges-e, képes azonnali döntéseket hozni, va-e térképismerete, vezetési tapasztalata, rutinja, ismeri-e a nemzetközi KRESZ-t. Legyen elhivatott, kalandvágyó, fogékony az új dolgokra, alázatos a szakma iránt, az alkalmazkodás képessége is nagyon fontos. Legyen megfelelő szakmai tudás, ismeret birtokában, és természetesen legyenek meg a megfelelő végzettséget igazoló iratai.

A kamionozás dokumentumairól itt olvashat bővebben: http://kisaetr.blogspot.hu/2012/09/milyen-okmanyok-szuksegesek.html (szerző: Kis András)

Amikor valaki megszerezte a papírokat ne gondolja, hogy ezzel a nehezén túl van. Az csak ezután jön. Sajnos a jelenlegi képzési rendszer nem alkalmas arra, hogy valaki neki induljon a nagyvilágnak. Arról nem is szólva, hogy sok leendő kolléga nem híve a tanulásnak, érdeklődve keresik a "bartel" lehetőségét. "Fél disznóért" GKI vizsga?! Hangsúlyoznám, hosszú távon nem kifizetődő!!!

A korrupcióról itt olvashat: http://kisaetr.blogspot.nl/2012/12/korrupcio-korrupcio.html (szerző: Kis András)

Munkahely: Mindenképpen azt javaslom, hogy olyan munkahelyet keressen, ahol van lehetőség 4kezes (2 fős) járatra. Tapasztalt kollégával célszerű összeülni - ne vak vezessen világtalant-, aki szívesen osztja meg tudását, tapasztalatait. Ez a munkavégzés lehet kényelmetlen, és nagyfokú alkalmazkodást kíván, de a tanulásra a legolcsóbb és legbiztonságosabb lehetőség. Érdemes ideig-óráig kevesebb munkabérért dolgozni, mint ismeretek hiánya miatt büntetést fizetni, illetve gyakorlatlanság miatt esetleg anyagi kárt okozni, amit legtöbbször még ki is fizettet a munkáltató a gépkocsivezetővel. Minél több országba fuvaroz a cég, annál több sajátosságot lehet és érdemes megtanulni. Ne gondolja senki, hogy 1 hónap elegendő....., 1 év után is csak azt mondhatjuk van sejtésünk a kamionozásról. Ebben a szakmában különösen igaz: a jó pap is holtig tanul!

Szükséges az alázat, a szakma és a kollégák iránt is. Ne féljünk kérdezni, de tanuljunk meg hallgatni is! Minden „storyban” benne rejlik egy-egy új információ lehetősége!

Nemzetközi gépkocsivezető állások itt: http://kisaetr.blogspot.se/2013/03/munkalehetosegek-gepkocsivezetoknek.html (szerző: Kis András)

A 4kezes (2fős) járatról itt olvashat: http://kisaetr.blogspot.de/2013/04/negykezes.html (szerző: Kis András)


II. rész

Indulás! Amikor megvan a munkahely, és a kolléga, akivel össze kell bútorozni egy autóba, érdemes megbeszélni, hogy ki, mit hoz magával. Bár a kezdő kamionosnak ekkor még meglehetősen hiányos a felszerelése. Szinte minden, szakma iránt érdeklődő felteszi a kérdést, mit és mennyit vigyen magával. Azt a választ szoktam adni: gondolja végig egy napját, hogy mire is lehet szüksége a felkeléstől a lefekvésig.

- ágynemű, hálóruha

- tisztálkodó felszerelés (lehetőleg egy külön táskában, amit a fürdőbe vihet)

- ruha, lábbeli (legyen munkásruha, amiben esőben is lehet rakodni, illetve munkavédelmi cipő, láthatósági mellény, és nyilván az egyéb általános ruházat) Úgy kell számolni, hogy nem biztos, hogy lesz mosási lehetőség. A legtöbb Autohof-ban ez már megoldható, gond az időhiánnyal lehet inkább.

- telefon, laptop (hasznos az internet elérés, erről lesz külön írásunk), ezekhez töltő, áramátalakító. GPS, CD-k, könyvek, magazinok, Tv, DVD lejátszó, kinek-kinek igénye szerint.

- mappa az iratoknak, személyes papírok, a kamion és a fuvar okmányai. Érdemes egy külön füzetet vagy határidőnaplót vezetni, amibe be lehet jegyezni napi eseményeket, információkat.

- edények, evőeszközök, pohár, kávéfőző felszerelés, vizeskanna, gázfőző

- útikönyv, szótár, térkép

 Térkép vagy GPS-ről olvashatsz itt: http://kisaetr.blogspot.se/2012/10/papirterkep-vs-gps.html (szerző: Kis András)

- gyógyszerek. A rendszeresen szedett gyógyszereken túl érdemes recept nélkül beszerezhető un. házi patikát összerakni. A gyógyszertárakban készséggel segítenek, legyünk felkészültek, külföldön körülményes és drága az orvoshoz jutás, szerencsésebb, ha rendelkezésünkre áll néhány alapgyógyszer. Mindenképpen legyen unios TAJ kártya!!!

- készpénz, bankkártya. Azt gondolom 200 Euro készpénz lehetőség szerint legyen nálunk. Sajnos előfordulhat, hogy akarva-akaratlan hibázunk, és a gyorshajtás, esetleg az előzési tilalom megszegése miatt kirótt büntetést a helyszínen ki kell fizetnünk. Ez nyilván a gépkocsivezető hibájából következik be, nem várhatjuk, hogy munkáltatónk fizesse azt ki. Praktikusabb és gyorsabb, ha készpénzben kifizetjük az összeget és folytathatjuk az utunkat. A külföldi hatóságok gyakran nem engedik tovább a gépkocsivezetőt, amíg annak tartozása van, a büntetést ki nem fizette.

Vannak cégek, ahol utólag fizetik vissza a parkolás díját is. Legyen nálunk pénz, ne kerüljünk kellemetlen helyzetben. Amennyiben nem Euro övezetben járunk, legyen nálunk a fogadó ország pénzneméből is. Angliában a Font a fizetőeszköz, kevés helyen fogadják el az Eurót, ahol mégis ott nagyon kedvezőtlenül váltják! A hídpénzeket csak készpénzben tudjuk megfizetni!!!

Lengyelországban is nehézkes az Euróval való fizetés, Ukrajnában illetve a Szovjet utódállamokban a $-t (dollár) részesítik előnyben.

Bankkártyánk is legyen, célszerű azzal fizetni, ahol erre mód van. Tapasztalatom szerint a legtöbb helyen Maestro kártyával tudunk fizetni. Ezt elfogadják a németországi Aldi, Lidl áruházakban is.

Vásárlás: Fuvarfeladataink hosszúságától és irányától függően raktározzunk élelmiszerből. A legfontosabb szabály: ivóvízből és élelmiszerből MINDIG legyen néhány napra elegendő mennyiség! Tapasztalataim szerint Németországban sok élelmiszer olcsóbb, mint Magyarországon. Ásványvízből érdemes egy-egy zsugorfóliás kiszerelést megvásárolni. Ne lepődjünk meg a pet palack is betétdíjas.

Kamionnal nagyon sok helyről ki vagyunk tiltva, célszerű megkeresni a tranzit utak melletti Hofokat, azok közelében általában van bevásárlási lehetőség. A GPS sokat segíthet, célirányosan kereshető élelmiszerüzlet. (pl. Ausztriában: Hofer, Aldi, Lidl, Spar, Julius Mein, Németországban: Aldi, Lidl, Penny, Kaufland, Rewe, Franciaotszágban: Auchan, SuperU, Lidl, Intermarche, Angliában: Tesco, )

Vegyük figyelembe az országonkénti vámszabályokat, ami elsősorban a dohány és alkoholtermékekre vonatkozik! Muzulmán országokba szigorúan tilos alkoholt bevinni. Mindig a fogadó ország szabályi az irányadók!

Fürdési lehetőségek: Ma már nagyon sok cégnél van kifejezetten sofőrpihenő / váró (driver’s room) , ahol kulturált mosdó, zuhany van, illetve  kávé és  üdítő automaták vannak elhelyezve. Ahol nem találunk ilyet, ott is érdemes megkérdezni, hogy van-e fürdési lehetőség a gépjárművezetők részére.

 Benzinkutakon, Autohofokban általában fizetős a fürdési lehetőség. 2-3 Euro. Ne lepődjünk meg, ha a gépkocsi kulcsát a pénztárnál elkérik a zuhanykulcsért cserébe.

Belgiumban pl. a Texaco kutakon a fürdésért nem kell külön fizetni.

Ausztriában az ASFINAG parkolókban 1 Euro és 15 percig folyik a meleg víz.

Ausztriában érdemes Rosenberger klubkártyát váltani, kedvezményre jogosít a fürdőkben.

Angliában a Service-ben (benzinkút és autóhof ) ingyenes a fürdés. A parkolás viszont csak ez első órában ingyenes!

Németországi Autohof-ban  az első óra parkolás általában ingyenes, de a parkolási díjért fizetett összeg a legtöbb helyen étkezésnél levásárolható/beváltható. Internet, mosási lehetőség, kamionos shop, játékterem is van.

ALAPSZABÁLY: mielőtt leparkolsz, tájékozódj a „játékszabályokról”. A mosdót, zuhanyt úgy hagyd magad után, ahogy te is szívesen találnád legközelebb!!!


III. rész

Napi munkavégzés

A kamionosok életritmusa meglehetősen eltér az „átlagostól”, ehhez valaki könnyebben és van, aki sokkal nehezebben alkalmazkodik. Egyfős járat esetében könnyebb a helyzet, tekintve, hogy 24 órás ciklusban számolunk, 13 óra a „munkaidő” (alapesetről beszélünk, 9 óra vezetés, 45 perc megszakítás, többi rakodás, várakozás, papírmunka stb.) és 11 óra a pihenőidő. Ez a fajta időbeosztás még viszonylag kezelhető olyan szempontból, hogy a pihenőidő legtöbb esetben az éjszakai órákra tehető, de legalább is törekedjünk rá.

Kétfős (négykezes) járat esetében 30 órákban számolunk, melyből 4x4,5 a vezetési idő 3 óra egyéb idő és 9 óra a pihenőidő. Itt már bizony gyakran előfordul, hogy egész éjszaka (és egész nap) menni kell.

Nagyon fontos, hogy megtervezzük a napi, heti időbeosztásunkat. Fuvarfeladattól függően illetve ahhoz, valamint az AETR (561-es) rendeletekhez alkalmazkodva.  Mindenképpen javaslom, hogy egy határidőnaplóba jegyezzük fel naponta a legfontosabb információkat, mint pl. munkaidő kezdete (amikor a tachográfot kalapácsra állítjuk, óra, perc) a kétheti összes vezetési idő, hely, felrakó, lerakó. A napunkat úgy tervezzük meg, hogy vegyük figyelembe a távolságot, amit meg kell tennünk, a GPS szerint mikor érhetünk oda, de itt kalkuláljuk bele a megszakítás időket is (45 perc) illetve a hely és kártyacserét, egyéb megállásokat. Ha ismert útvonalon járunk könnyebb a helyzetünk, de ismeretlen nagyvárosok közelében is számolhatunk a reggeli és délutáni órákban stau (forgalmi dugó, torlódás), lehetőségével.

Kombinált fuvarozásnál (RA-LA, RO-RO) mindenképpen figyelembe kell vennünk a vonat illetve komp menetrendet, és hogy 1-2 órával korábban oda kell érni becsekkolni.

RoLa/ vonatozás link: http://kisaetr.blogspot.hu/2013/12/amikor-kamion-vonatra-szall.html (szerző: Szabó Nelli)

                                                                                      

Nézzük végig a GPS szerinti útvonalat, tervezzük be a tankolás, vásárlás, fürdés helyét és az arra szánt időt is. A vezetési idő megszakítása során van idő az étkezésre, kávézásra illetve a rakományrögzítés ellenőrzésére is. Itt jegyzem meg, az 561-es rendelet szerint a 45 perces megszakítás csak regenerálódásra fordítható, melybe a rakományrögzítés, izzócsere, kerékcsere NEM tartozik bele.

Optimális, ha ismerjük nem csak a soron következő fel illetve lerakás helyét, de több napra előre is tudomásunk van a fuvarfeladat alakulásáról, így könnyebb és hatékonyabb a tervezés is. Ne felejtsünk kalkulálni a közlekedési tilalmakkal és az esetleges ünnepnapokkal sem. Ha utunk több országon át vezet, gondoljuk végig az autópálya díjak fizetésére vonatkozó lehetőségeinket, ne felejtsük el megvenni pl. a Benelux matricát, illetve kifizetni a magyar útdíjat (HU-GO) sem.

A vezetési idő leteltével alkalmas helyet kell keresni a pihenőidő eltöltéséhez. Autópályák mellett benzinkutaknál – ezek előnye, az infrastruktúra, van kulturált mosdó, zuhany, hátránya, hogy ezek általában fizetősek, vagy un. „poros” parkoló, ami gyakorlatilag alacsony infrastruktúrával rendelkező (WC) parkolót jelöl a kamionos szlengben.

Időnk és igényeinknek megfelelően Hof-ban is eltölthetjük a pihenő időnket. Itt már szinte biztosan fizetni kell a parkolásért, de kamionos shop, fűrdő, mosó-szárítógép játékterem, internet, éttermek, bevásárlási lehetőség is van.

Pihenőidő, szabadidő hasznos eltöltése

Gyakran hallom nem szakmabeli ismerősöktől, hogy milyen jó nekem bejárom az egész világot…, ha nem is az egészet, de valóban sok szép dolgot láthatunk, ha teszünk érte. Ugyanakkor a gyakorlati tapasztalatom, az, hogy nagyon sok kolléga belefásul a „dobozba zárt világba”. Még a gyakori rakodás és békázás ellenére is egy mozgásszegény életmód a kamionosé.

Szociológusként megfigyelem a parkolók világában a kamionos kollégákat. Sokan egész nap befüggönyözve Tv-t néznek.  A felborított életritmus valóban meglehetősen fáradttá tesz bennünket hétvégére, mégis igyekezzünk a szabadidőnket hasznosan és elsősorban kellemesen eltölteni.

Mi is a pihenőidő? http://kisaetr.blogspot.se/2012/09/piheno-megszakitasa-megosztasa.html (szerző: Kis András)

Jó idő esetén a fülke takarításán túl, kellemes lehet a főzés, beszélgetés, bandázás a kollégákkal. Az újaknak mondanám, az ebéd mindent bele alapon történik , Te se csak a tányérodat vidd magaddal J  A kellemes ebéden túl, sok hasznos információra is szert tehetünk, a kapcsolati tőke még mindig fontos tényező a szakmai – és nem utolsósorban anyagi – előre menetelben.

Bandázás : http://kisaetr.blogspot.hu/2012/09/bandazas-vagy-kapcsolattartas.html (szerző: Kis András)

Érdemes a 24-es,45-ös pihenőnk esetében a parkolást úgy megtervezni, hogy alkalmunk legyen megtekinteni valami látványosságot. Interneten, de akár a GPS-ben megkereshetők az idegenforgalmi nevezetességek, tömegközlekedéssel, de akár gyalog is elmehetünk kirándulni.  Nagyon sok városban 3 db vonaljegy áráért napi bérletet válthatunk, ami korlátlan számú utazást tesz lehetővé 24 órán belül (pl. Sopron, Pécs, London, Párisz, Velence)

Vannak kollégák, akik sportolnak, súlyzóznak, illetve kerékpárt hordanak magukkal, ami több szempontból is hasznos. Társasággal, de egyedül is kellemes lehet egy kiadós séta is.

Rossz időjárás esetén olvashatunk, internetezhetünk – ez remek módja a családdal, barátokkal való kapcsolattartásnak.  A nem túl kellemes, de szükséges papírmunkát és apróbb javításokat is elvégezhetünk.

Internet link: http://kisaetr.blogspot.hu/2013/11/vilaghalon-vilagban-kamionosok-internet.html (szerző: SzabóNelli)


IV. rész

Cím keresés

 Azt gondolnánk, hogy a mai GPS-ek mellett ez a kérdés teljesen idejét múlt, de  előfordulnak problémák. Alap esetben a megfelelő cím és valós cég név szerepel a megbízásban, de gyakran találkozunk olyan esettel, amikor valamilyen információ pontatlan. Az esetek döntő többségében a gépkocsivezetőre hárul ezek elhárítása.

Figyeljünk arra, hogy a CMR 2-es és 3-as rovata mit tartalmaz. A 2-es rovat az átvevő neve és címe eltérhet a 3-es rovat  az arú kiszolgáltatási helyétől. Ebben az esetben a 3-as rovatban jelzett helyen kell lerakodni. A pontos cím kapcsán sokat segíthet a rakományjegyzék vagy Lieferchein is.

Amennyiben a GPS-ünk megtalálja az adott címet, már „csak” el kell jutni a célig.

Mit tehetünk abban az esetben, ha a GPS nem ismeri fel a címet? Sok esetben van, hogy annyira új a cég, hogy még az ipari zóna sincs jelölve a térképen.  Segítségünkre lehet a Google, internetes kereső, ahol a cég nevére is rákereshetünk, illetve a címre konkrétan. Térképvázlatot is találhatunk a cég honlapján.

Kérhetünk segítséget a irányítónktól is. Vagy koordinátát kérjünk, vagy egy keresztutcát, ahonnét már könnyen elérhetjük a le illetve felrakót. Zsákutcába, gyanúsan szűk helyre inkább gyalogosan menjünk be.

Amennyiben a fel ill. lerakót név szerint  nem találjuk, érdemes egy másik  cég portáján érdeklődnünk. Vigyük a CMR-t magunkkal – könnyebb a vizuális kommunikáció, főleg, ha vannak nyelvi nehézségek. Segítségünkre lehet helyi gépkocsivezető, furgonos, teherautós, benzinkutas, postás, de még a pizza futár is . Van olyan eset , amikor a cég nevét egy másik kamion oldalára felfestve látjuk meg, akkor közel a megoldás….

Előfordul, hogy a cég egy ipari parkban, eldugva van….  a cég nevét csak alig láthatóan jelzik, így az nehezen található meg. Ilyenkor is marad az érdeklődés.

Előfordul olyan eset, amikor az áru tulajdonosa személyautóval elénk jön egy megbeszélt helyre és elvezet a rakodás helyszínére. Figyeljünk arra, hogy a mi nagy autónk nem minden esetben fér el ott, ahol az ő személyautója. Erre sok esetben a kisautósok nem is gondolnak, legyünk körültekintőek!

Felrakón….

 Ahány ház, annyi szokás…. Nagyobb cégeknél gyakori, hogy egy külső parkolóban kell megállnunk és a portára/bejelentkező irodára gyalog kell bemennünk. Figyeljünk a kihelyezett piktogramokra. Jelezheti a sárga mellény, bakancs, sisak, védőszemüveg kötelező használatát. Érdemes így nekiindulni, hogy ne kelljen visszamenni a kamionhoz. (Bejelentkező irodát jelöl: Anmelden, Anmeldung, büro, office stb.)   A bejelentkezéshez szükség van: referencia számra, vagy rakodási számra, lerakó nevére, címére, vontató és pótkocsi rendszámra, saját munkáltatónk esetleg megbízó, spedició nevére. Kérhetnek még útlevelet vagy más arcképes igazolványt esetleg a közösségi engedélyt ( Euro licence) . Kollégák! a fuvarra vonatkozó adatokat, ne a telefonotok sms rovatából mutogassátok, nem túl profi megoldás. Legyen egy jegyzettömb, amire könnyen feljegyezhetitek az adatokat és vihetitek magatokkal.  Erre a papírra nektek is feljegyezhetnek adatokat pl. rámpa számát, vagy a rakodás várható idejét, rosszabb esetben  holnap, holnaputáni dátumot is.

Bejelentkezés elektronikusan: http://kisaetr.blogspot.de/2012/11/bejelentkezes-elektronikusan.html (szerző: Kis András)

Sok cégnél saját bejelentkező nyomtatvány kitöltését kérik. Néhány helyen van csupán magyar nyelvű forma nyomtatvány rendszeresítve.  A fent említett adatokon kívül kérhetnek telefonszámot ( ezen sms-ben értesítenek, ha mehetünk rakodni) , itt nemzetközi formátumot használjunk +36…….., vagy 0036………   . Előfordulhat – főleg autógyáraknál- , hogy be kell írnunk a kamionunk márkáját is!

Szerencsés esetben bejelentkezést követően már mehetünk is a rakodási helyszínre, amennyiben várni kell vagy sms-ben, vagy a kapott csipogón értesítenek bennünket. Egyre gyakoribb, hogy nagy cég illetve telephely esetén térképvázlatot kapunk, amin jelölik az útvonalat és a rakodás helyszínét.

Kollégák, figyeljünk a kulturált megjelenésre és a szavainkra! Mindenhol lehetnek és vannak is magyarok! Igyekezzünk türelmesek, barátságosak, együttműködőek lenni.

Itt jegyzem meg: vannak olyan cégek, ahol nem engednek be kettő sofőrt. Lehet hadakozni, én is megtettem…. nem mentem vele semmire. Az ilyen helyeken általában van kulturált váró, szociális helyiség, kávé, ill. szendvics automatákkal.

Sok cégnél van kulturált – és kevésbé kulturált, vizesblokk a gépkocsivezetők részére (fahrer dusch, driver’s room).  Ha nem szembetűnő, kérdezzünk rá, előfordulhat, hogy hosszabb időre kell berendezkednünk.

A rakodást követően a fuvarokmányokat kell átvennünk. Van, hogy saját CMR-t kell adnunk kitöltésre. Írjuk rá a rendszámokat, de csak a kitöltött és általunk elolvasott, értelmezett, helyes adatokat tartalmazó CMR-t írjunk alá!  Ha eltérést tapasztalunk az adatokban azt a fuvarszervezőnknek, irányítónknak jelezzük! A CMR-en kívül kaphatunk rakományjegyzéket, mérlegjegyet, palettacsere igazolást. növény-állategészségügyi bizonyítványt, vámokmányokat stb.

Neutrális fuvar esetén a felrakó helyen kiállítanak egy fuvarokmányt valahová, majd nekünk kell írnunk egy másik helyre, Neutrális szállítást (amikor a felrakó és a lerakó cég nem tudhat egymásról) külön egyeztetni kell az ügyintézővel.

Lerakó..

A bejelentkezés szinte megegyezik a fent leírtakkal. A lerakást követően vissza kell, hogy kapjuk a leigazolt CMR-t. Ezen legyen pontos dátum, aláírás, bélyegző. Amennyiben nincs bélyegző – Angliában gyakran előfordul- az átvevő neve nyomtatott betűkkel írva is legyen ott. Van, hogy az átvevő kifogással él, ezt ráírja a CMR-re, ezt mindenképpen jelezzük a fuvarszervezőnk felé. Ne írjunk alá olyan papírt, amit nem értünk, nem tudunk értelmezni, vagy nem értünk egyet az ott leírtakkal. A 18-as rovatba mi is tehetünk bejegyzést – felrakáskor is-!

A cégek területén is ügyeljünk a rend és tisztaságra, ne söpörjük le a szemetet a platóról,,, Ne tapossuk ki a virágágyást! Nem szeretik, ha az udvaron illetve a telepen mosogatsz. Mindenek megvan a helye és ideje.

 

Szabó Nelli_2013

Megjelent: http://kisaetr.blogspot.hu/